28/11/11

Coca (o pizza) de ceba caramelitzada i paté





Ingredients:

Per a la massa:

1 got d'oli (mida café)
1 got aigua tebia (mida café)
1/2 sobre de llevadura
sal 
la farina que entre

Per a la coca:
1 ceba
paté a les fines herbes o al pebre verd
olives verdes sense pinyol
nata de cuina vegetal
mozzarella
orenga
oli
sal
pebre

Preparació:
Tallem la ceba ben fineta i la posem a la paella en un xorret d'oli a foc baix per a que se vaigue caramelitzant. Poc a poc anirà agafant la textura i lo color desitjat. S'ha d'anar remenant de tant en tant. Quan estigue, parem lo foc.

Mentrestant, barregem la farina en la llevadura i després en la resta d'ingredients fins aconseguir una massa. Si tenim temps, dixem reposar la massa unes dues hores.

Quan tinguem la massa, l'estirem al gust. Al damunt escampem paté amb un ganivet (com si estiguessem untant una torrada amb una capa fina de paté). Al damunt hi posem la ceba caramelitzada i la nata vegetal. Salpebrem al gust, tirem la mozzarella per damunt i unes quantes olives verdes sense pinyol tallades a rodanxes.


Ho posem al forn damunt de paper vegetal al màxim dalt i baix. En deu minuts la tindrem cuita (però neu vigilant de tant en tant que no tots los forns són iguals!). 


Hi tirem una mica d'orenga per damunt i a menjar!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada