26/5/13

Fougasses d'aulives negres


Avui he provat una recepta que va publicar la Rosa Maria al seu blog (elplatdeldia.blogspot.com), i la veritat és que ha quedat molt bo. Moltes gràcies per compartir la recepta!


Ingredients:

500g farina de força
10g llevadura
10g sal
350g aigua
150g aulives negres

Preparació:

Barregem a un bol la farina, la llevadura, la sal i l’aigua. Pastem fins obtenir una massa i ho dixem reposar 10 minuts.



Mentrestant anem tallant les aulives negres a trossets.

Precalentem lo forn a 230º.

Tornem a amassar la pasta i la dixem reposar 10 minuts. A continuació aboquem les aulives i tornem a amassar. Ho tapem en un drap i dixem reposar fins que doble lo volum.



Fem boles de la massa obtinguda i les anem estenent. Fem un tal longitudinal gros i després tres de petits a cada costat.



Ho posem damunt d’una llanda de forn en paper vegetal i ho coem uns 10 minuts. Quan ho posem al forn tirem un parell de glaçons per a que face vapor.



Quan estiguen cuites, les dixem gelar damunt d’una reixa i ja podrem minjar. Boníssimes!!!


4 comentaris:

  1. Tant la Rosa Maria com tu sou dos artistes fent pa! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Hola, queden bones oi? Ara pots anar variant el farcit o sense res. T'han quedat molt bé

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta! m'agrada fer pa a casa encara que no ho faig tan sovint com voldria... aquest amb olives negres fa molt goig!

    ResponElimina
  4. les olives queden genials al pa!!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina