9/2/15

Quenelles de bròquil i gorgonzola


Amb aquesta recepta participo al concurs del primer aniversari del bloc Les receptes que m'agraden patrocinat per Castey.

És curiós les diferents maneres per designar una mateixa família de verdures depenent de la zona o poble on pertany cadascú. Per a natros lo bròquil és verd, i del bròquil (lo blanc) que ha fet servir la Pilar aquí ne diem bròcul. I vatros, com li dieu?
En fi, lo que he fet ha segut agafar una de les receptes que té publicades la Pilar (Quenelles i bròquil i formatge) i fer-la a la meua manera. Lo resultat, boníssim..jeje inclús per a aquells que lo bròquil no los hi acaba de fer lo pes. ;)



Ingredients:

(per a unes 15)

1 manoll de bròquil

1 ceba

2 ous

70g formatge gorgonzola

70g pa ratllat

1 dent d’all

Julivert

Sal

Pebre



Per a la salsa:

1 pot de tomaca en conserva casolana

1c sucre morè

Sal

Oli



Preparació:

Rentem bé lo bròquil i lo coem al dente al vapor. Una vegada cuit lo triturem.



Precalentem lo forn a 200º.

Piquem l’all i lo julivert.

Triturem la ceba i l’afegim al bròquil, així com lo formatge gorgonzola, lo pa ratllat, los ous i l’all i julivert.



Barregem bé i en dos culleres anem donant forma a les quenelles. Les anem posant a una safata de forn amb un paper vegetal.



Les posem al forn i coem fins que estiguin doradetes.

Mentrestant fem la salsa de tomaca tot saltejant-la en un xorret d’oli, lo sucre i la sal.



Servim les quenelles acompanyades de la salsa.

Bon profit!


4 comentaris:

  1. mmmm amb gorgonzola han de ser més que bones! Aquesta és una de les receptes estrella del meu blog, estan divines i amb aquestes variacions y la salsa de tomata han de ser delicioses! moltes gracies per participar guapa! Una abraçada i que tinguis molta sort!

    ResponElimina
  2. Ains! Se'm va passar la treva recepta! Perdona maca pero esque ho vaig fer depressa i corrents, a casa tots estem enfebrats i va ser una mica un post accidentat... No et preocupis que ara matiex edito el post i te l'incloc! Molts petons i molta sort!

    ResponElimina
  3. L'Albert Sastreneguer del Bo.Tic ha triat la teva recepta entre les 15 millors! Me n'alegro molt! jejejej Ara ja només queda el sorteig, molta sort!

    ResponElimina