21/10/15

Miso tofu nuggets i kinpira de primentó *Japó


Avui vos porto una recepta d'un llibre de cuina de bentos que m'agrada molt: The Just Bento Cookbook. Pràctic, interessant i ben estructurat.



Seria genial arribar a fer bentos com los que te trobes pel Japó, a tots mos alegrarien lo dinar de carmanyola, però de moment mos conformem en aquests que combinen la cuina tradicional del Japó en la d'arreu del món.
 





Ingredients:
Per als nuggets:
½ ceba
1 trosset de gingebre
1 c oli de sèsam
20g pèsols
450g tofu
3c miso
Farina de cigrons
Oli de girasol

Per a la kinpira:
Oli de sèsam
½ primentó roig
½ primentó verd
1c tamari
1 c sèsam
Chili

Preparació:
Rentem bé los primentons i los tallem a tires.
Pelem i tallem la ceba ben menuda. Trinxem lo trosset de gingebre.Posem la ceba i lo gingebre a una paella a sofregir en l’oli de sèsam.


Bullim los pèsols.
Posem a una altra paella l’oli de sèsam, lo Chilli en pols i lo sèsam a dorar. Quan estigue dorat afegim los primentons i lo tamari i saltegem. Ha de quedar cuit però cruixent.


Desfem lo tofu en una forquilla i lo barregem en lo sofregit de ceba i gingebre. Afegim los pèsols i lo miso. Ho barregem tot bé.


Anem fent boletes de la mida desitjada i ho arrebossem en farina de cigrons. Fregim en abundant oli de girasol.
Quan ho traiem ho deixem escórrer bé damunt d’un paper de cuina.
Posem a la carmanyola i servim acompanyat d’arròs integral cuit a l’arrossera.




Ja tenim lo nostre bento. ;)

2 comentaris:

  1. Molt bo i apetitós tot plegat. També tinc el llibre i m'ha servit per fer les delicies de ma filla durant els àpats a la facultat on ha estudiat uns anys. (I l'enveja dels seus companys de carmanyola) :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Molt bo i apetitós tot plegat. També tinc el llibre i m'ha servit per fer les delicies de ma filla durant els àpats a la facultat on ha estudiat uns anys. (I l'enveja dels seus companys de carmanyola) :)
    Una abraçada

    ResponElimina