16/4/16

Gingebre



Lo gingebre és una planta originària de Índia i Malàisia, cultivada als països càlids del qual lo tubercle aromàtic, de sabor picant s’utilitza fresc, confitat en sucre o bé en pols.
Les aplicacions medicinals del gingebre tenen una llarga història, que se remunta a dos mil cinc-cents anys enrere. Lo gingebre era molt apreciat a la Edat Mitjana.
A la Xina, i sobretot al Japó, el gingebre s’utilitza en caldos curts, d’adobament, sopes i cremes, i és lo condiment més utilitzat per acompanyar lo peix. A la índia i al Pakistan, lo gingebre aromatitza les carns, los peixos en salsa, l’arròs i los purés de verdures, realça lo curry i perfuma lo té.
Avui en dia, per la influència de la cuina arribada d’orient, lo gingebre s’ha redescobert com a condiment: en pols (fresc o ratllat), per a realçar sopes i plats de peix i crustacis, o en forma de làmines marinades per acompanyar sushis.
Ajuda a fer la digestió i en el tractament del mal estomacal, la diarrea i les nàusees. Alguns components presents en el gingebre el converteixen en un potent antioxidant i antiinflamatori.

Algunes receptes del blog amb gingebre:


Font:
Larousse Gastronomique en espanyol. (2011) Larousse Editorial.
Les meves receptes anticáncer (2014) Odile Fernàndez Martínez. Entramat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada