5/8/17

Viatjant i minjant per... Les Açores!




Si una cosa m’agrada fer quan viatjo és anar a vore los mercats (les fotos següents són del mercat de Ponta Delgada, Mercado da Graça) i gaudir de la gastronomia, així que aquí teniu un petit reculls d’alguns tastets que vam poder fer per les illes Açores. 100% recomanables si vos agrada la natura.







Si una cosa tenen bona, i com haureu pogut vore a les fotos del mercat, són los peixos i qualsevol altra cosa que surtigue del mar. Les lapes són un clàssic, i cada restaurant les prepara a la seva manera: tal qual, amb all i julivert, gratinades...


També vam provar un tipus de marisc que mos van dir que només se feia a les roques volcàniques. Ells li diuen cracas. Ho bullen en aigua de mar i ho servixen fresc. Lo seu gust i textura me va recordar al cranc.



De peixos n’hi ha de totes mides, però los grossos a la brasa són fantàstics, com aquest pagre amb la seua guarnició. Allí també és tradició (com a la major part de Portugal) fer els racions generoses, així que a vegades val més demanar “meia dose”.


O l’atún, també un clàssic de les illes. Però lo polp (polvo) és una especialitat, i lo fan boníssim a la brasa, guisat o en amanida. Tendret, que se desfà a la boca.




Tot i que en los calamars (lulas) tampoc se queden atràs!



Allà on aneu trobareu sopa del dia. Una opció molt econòmica i bona.



I de carn no se queden curts, sobretot pel que fa a les vaques! Com aquest “miolo de Alcatra”.


I la seua botifarra  (morcela) servida en taronja o pinya.
 


Guarnicions de tota classe i abundants. Nhame amb salsa de pesteta o moniato amb espècies ens van agradar per diferents.



I formatges regionals que sempre venien de gust.


De pa ne mingen una barbaritat, i sempre surt a taula. Pa blanc, bolo lêvedo o una espècie de pa de brioix que preparen i acompanyen amb tot. El treuen amb mantega, amb all i julivert, pesteta o mel.




I per acabar sempre te pots minjar un bon tros de pinya, una mica de formatge en dolç de guava o maracuya i sinó acompanyar lo cafè en unes “queijadas” tradicionals, amb coco, maracujà, taronja...




També podreu gaudir de bons vins de la illa de Pico i algunes cerveses.




A més a més, també hi ha altres opcions, entre elles vam trobar un vegetarià fantàstic al que dedicaré un post d’aquí uns dies.
I sí, mos van quedar un munt de coses a provar com lo cavaco o una alcatra així que algun dia haurem de tornar! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada